ИЗДАВАЧИ УЏБЕНИКА ИЗ ЕВРОПСКОГ УДРУЖЕЊА У БЕОГРАДУ

О правим аутора и копирању материјала

 

У Београду ће се 23. и 24. априла одржати међународни скуп на тему „Питање копирајта у контексту различитих образовних политика” на коме ће учествовати представници издавачких кућа из девет земаља, чланица Европског удружења издавача уџбеника (из Немачке, Аустрије, Финске, Словеније, Шпаније, Хрватске, Бугарске, Грчке и Србије).

Београдски скуп, у организацији Издавачке куће Креативни центар, окупиће уреднике, маркетинг менаџере и менаџере за права, а теме о којима ће се говорити су права аутора, илустратора, преводилаца, аутора музичких и видео материјала, права аутора обавезних текстова у уџбеницима, права аутора у електронским образовним материјалима, ауторска права аутора уџбеника и јавни интерес, фотокопирање уџбеника, пиратизовање уџбеника на интернету.

Тема копирајта веома је актуелна у последње време, посебно због тога што многи образовни материјали нису дигитализовани и злоупотребе су веома честе. Скупом ће председавати др Хелга Холткамп, директорка Европског удружења издавача уџбеника, а уводничари ће бити Хосе Боргињо, директор Међународног удружења издавача (ИПА) и др Душан Поповић, професор београдског Правног факултета.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn