ПРВИ МЕЂУНАРОДНИ ФОРУМ ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЕТОВАЊЕ У СРБИЈИ

Боље шансе за запошљавање младих

 

Имали смо и имамо пројекте које финансирају страни партнери, а који се односе на каријерно вођење и саветовање. Веома је битно да можемо да помогнемо младим људима, а посебно онима из руралних средина, социјално угрожених породица, припадницима националних мањина, као и младима са инвалидитетом, истакла је Снежана Клашња

У Ректорату Универзитета у Београду првог априла је одржан Први међународни форум за каријерно вођење и саветовање у Србији. На овом значајном скупу учествовали су представници министарстава просвете, науке и технолошког развоја, омладине и спорта, као и гости са универзитета у Пољској, Италији и Великој Британији, али и учесници невладиних организација и професори универзитета у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и „Сингидунум”.
Отварајући скуп, проф. др Иванка Поповић, проректор за науку Београдског универзитета, указала је да данас на тржишту рада младима нису довољне само стручне вештине, које стичу на факултетима, већ и друге које током студирања нису довољно заступљене.

– Данас послодавци поред стручног знања траже и неке друге квалитете које, нажалост, студенти током школовања не добијају у довољној мери. Надам се да ће се то у будућности променити ради бољих перспектива за запошљавање и напредовање у каријери свршених студената – рекла је Иванка Поповић.

Зорана Лужанин, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, истакла је да центри за каријерно вођење и саветовање треба више да се укључују у акције које се односе на каријерно вођење и саветовање младих. „Ми смо ове центре препознали као значајне партнере и зато је важно да успешно сарађујемо”, рекла је Зорана Лужанин…

Цео текст можете прочитати у штампаном издању од 9. априла 2015.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn