ПЕТНИЦА ПОЗИВА ОСНОВЦЕ

Летња научна школа од 6. до 19. септембра

 

Почело је пријављивање за двонедељни научно-образовни програм за ученике осмих разреда основних школа, који у септембру организује Истраживачка станица Петница – www.petnica.rs/.

Реч је о Летњој научној школи – мултидисциплинарном програму увођења ученика у основне методе науке и истраживачког рада. Ученици ће бити ангажовани у теоријским, практичним и истраживачким активностима из астрономије, биологије, електронике, физике, хемије, географије, геологије, археологије, математике, психологије, рачунарства… као и кроз радионице – рачунара, фотографије, новинарства, музике…

– Циљ није толико да се научи, колико да полазници стекну представу о важним областима, методама и задацима савремене науке. У програму од 6. до 19. септембра учествоваће већи број научних и стручних сарадника Петнице – каже Никола Божић, један од руководилаца Станице.

Програм је намењен ученицима који ће у септембру бити осмаци, а показују заинтересованост за науку и истраживачки рад, самосталност и самоиницијативност у раду и солидно владају школским градивом.

Летња научна школа кондензује садржаје и методе који се примењују у програмима за средњошколце и студенте. Зато је то програм високе селективности – за стварно изузетне, који могу да прате интензиван програм, на вишем нивоу од школског.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn