Брзи развој информационог друштва за кратко време променио је „крвну слику” свих сегмената друштва, а на дигитализацију нису остали имуни ни медији, као ни образовни систем. Нарочито период епидемије коронавируса показао је да нове технологије представљају веома важан део наставничке праксе, који је просветним радницима отворио читаву палету нових алата, метода, платформи и база знања, као поуздане начине за подизање мотивације и радне атмосфере у учионици, али и скраћивање и утабавање пута до трајних знања.


У складу с новим трендовима, и лист Просветни преглед биће модернизован и прилагођен читаоцима којима је информисање путем електронских издања део свакодневне рутине. Електронско издање обезбедиће бржи долазак информација до читалаца, са било ког места и у било које време, уз могућност да их користе више пута, јер трајно остају забележене на сајту. Такође, сваки члан колектива моћи ће са свог телефона, таблета или рачунара да прочита садржај листа, не чекајући на ред за примерак штампаног издања.

Од јануара 2024. године Просветни преглед излазиће искључиво у електронској форми. Портал је у припреми, а до тада ћете ваш и наш лист моћи да читате као ПДФ. У промотивном периоду нови бројеви биће доступни свима, а архива листа биће доступна искључиво нашим претплатницима.


Такође, eлектронско издање обезбедиће посебан простор за оглашиваче, те ће огласи моћи да се допуњују и објављују свакодневно, а не само онда када излази лист, што ће првенствено школама олакшати да се датумски уклопе.