ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ НАУКЕ

Дечји научни кампови

 

У октобру ове године одржава се конференција о дечјим научним камповима, који деци широм Европе пружају неформално образовање у разним областима науке.

Конференција на тему дечјих научних кампова (SCICAMP) одржава се ове године у Берлину од 7. до 9. октобра. Пријаве су у току, а за учешће се позивају организатори дечјих научних кампова у својим земљама, као и наставници који се баве образовањем у области природних наука, технологије и математике. Учесници конференције позвани су и да, уколико желе, представе свој рад у форми коју одаберу: кроз постере, радионице или предавања.

Дечји научни кампови су места на којима, кроз пажљиво осмишљене и забавне програме, деца развијају научни поглед на свет, радозналост, креативност и тимски дух. У друштвима заснованим на знању дечји научни кампови представљају важну карику у изградњи научно писмене омладине, подсећају у Центру за промоцију науке.

Конференција попут ове у Берлину је одлична прилика за повезивање организатора дечјих научних кампова широм Европе, као и за размену досадашњих искустава у раду са децом у камповима, истиче се у позиву.

Више о дечјим научним камповима на http://sciencecamps.eu/, а више о конференцији на http://sciencecamps.eu/scicamp-conference-2015/.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn