У продаји збирке задатака за припрему завршног испита 2024.

ОБЈАВЉЕНЕ СУ ЗБИРКЕ ЗАДАТАКА ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТ – ЗАЈЕДНИЧКО ИЗДАЊЕ ЗАВОДА ЗА ВРЕДНОВАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА И ПРОСВЕТНОГ ПРЕГЛЕДА

Како би ученици основних школа у Србији имали довољно времена да се сопственим темпом добро припреме за полагање мале матуре, која им предстоји, збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и изборног теста (који обухвата задатке из историје, географије, биологије, физике и хемије) за припрему осмака за завршни испит, заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа, у продаји су од 24. јануара.

Збирке су на српском и језицима националних мањина. Издања из математике и српског, односно матерњег језика, садрже по 450 задатака, док комбинована збирка из пет изборних предмета садржи по 120 задатка по предмету, распоређених на основни, средњи и напредни ниво. На крају сваке збирке налазе се решења задатака.

Основни задатак збирки је да ђацима приближе модел задатака који ће се наћи на завршном испиту у јуну и да им омогуће да самостално вежбају и проверавају знање. Уколико осмаци буду марљиво вежбали, збирке им могу гарантовати успех на малој матури, јер је у изради задатака учествовало око стотину наставника из основних и средњих школа и са факултета, чиме је – наводе приређивачи публикација – „осигуран квалитет у свим траженим елементима”. Њихово искуство обезбеђује да задаци буду у складу с наставном праксом, образовним стандардима и жељама за даље школовање.

То ове збирке издваја на тржишту, као и чињеница да су рецензенти задатака и збирки угледни стручњаци у својим областима, што је још једна потврда квалитета ових издања – подвлаче у Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања.

Публикације могу да се купе у књижари Просветног прегледа у Београду, књижарама Службеног гласника, Завода за уџбенике и другим књижарама широм Србије.
Све три збирке заједно коштају 1600 динара. Појединачно, цена збирке за српски или матерњи језик је 600 динара, док збирка за математику и комбинована збирка коштају по 500 динара. За оне који желе да вежбају задатке и ван ових збирки, у продаји је и публикација са тестовима са завршних испита претходних година.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn