ФЕЈСБУК ТАКМИЧЕЊЕ #ПРВОРАЗМИСЛИ

Сигурност деце и превенција насиља

 

Више од 1.600 младих окушало се у онлајн такмичењу из безбедности на интернету, које је одржано на Фејсбуку, а најуспешнији су били Јелена Нићифоровић из Ваљева, Сандра Јаворовић из Голубинаца и Немања Фент из Мачванске Митровице.

Такмичење су организовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Уницеф и Теленор, у оквиру пројекта „Зауставимо дигитално насиље”, а награде су биле таблет, слушалице и бежични пуњач.

„За Министарство просвете, науке и технолошког развоја безбедност деце и младих је приоритет, а ту подразумевамо и на интернету. Најбољи пут је да заједно с децом, наставницима и родитељима, радимо на превенцији насиља”, рекла је Биљана Лајовић, координатор Јединице за превенцију насиља при Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Такмичење је одржано 11. марта на страници „Бирај речи, хејт спречи”, као део пројекта за сигурност деце и младих у дигиталном свету и позитивне моделе понашања и комуникација на интернету и друштвеним мрежама. Циљ је да се млади „оснаже за безбедно учешће у дигиталном свету”.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn