ПОЧЕО УПИС У БЕОГРАДСКЕ ВРТИЋЕ

Државни и приватни – заједно

 

Конкурс за упис у београдске вртиће траје од 15. aприла и трајаће до 30. априла. Коначне ранг-листе очекују се до краја јуна.

Наиме, Конкурс је ове године кренуо раније, јер је Град Београд покренуо сарадњу са приватним предшколским установама које су акредитоване од просветне комисије, како би се решио проблем недостајућих места.

Као што је већ за „Просветни преглед” изјавила Снежана Ђурић, градска секретарка за образовање и дечју заштиту, Град Београд ће суфинансирати боравак деце и у приватним вртићима. Родитељи, према њеним речима, треба да се распитају о условима у приватним вртићима, који ће од 1. септембра бити укључени у градски систем предшколских установа.

– Пре свега мислим на цену боравка у њима, с обзиром на то да Град Београд као и до сада плаћа 80 одсто економске цене, која износи 27.700 динара. Укључивањем приватног сектора у наш систем и отварањем нових вртића треба да се смање листе чекања до краја године за око 200 места, док је нова градска управа тај број недостајућих места већ смањила за 1.500. Крајњи циљ је да за неколико година буду укинуте листе чекања, објаснила је Снежана Ђурић.

Она је најавила да је за мање од месец дана предвиђено усељење у вртић у насељу Степа Степановић на Вождовцу. Такође је у плану да се до краја године отвори вртић у Денковој башти на Звездари, као и мањи вртић за око 80 малишана у насељу Милева Марић на Новом Београду.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn