ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ И СТУДЕНТЕ

Осми Bubble Cup Мајкрософтовог развојног центра

 

Мајкрософтов развојни центар у Србији организује међународно такмичење у програмирању за студенте и средњошколце – Bubble Cup (www.bubblecup.org). Такмичење у решавању алгоритамских задатака одржава се осми пут, а центар га је осмислио 2008. са жељом да привуче талентоване програмере из региона, популаризује програмирање и промовише тимски рад.

Задовољство је кад такмичари наведу Bubble Cup као референцу у пријавама за праксу и посао, јер је заиста реч о искуству које је цењено код послодаваца. То Bubble Cup поставља на значајно место у програмерској заједници – каже Тамара Летић, менаџер активности у Мајкрософтовом развојном центру.

Реч је о једном од ретких такмичења које најбољим учесницима може да обезбеди чак и запослење у овом развојном центру, који данас запошљава око 200 ИТ стручњака, а ове године обележава деценију постојања.

На прошлогодишњем Купу прво место у јакој међународној конкуренцији освојио је тим из Србије, што показује да наша земља располаже значајним потенцијалом у информационим технологијама. Због тога је важно подстицање младих да се баве програмирањем, што је и један од циљева такмичења, истичу организатори.

Прва рунда почела је 1. априла. Такмичари су подељени у две категорије – студенти и средњошколци, а финалисте очекују вредне награде. Учесници ће посетити и Мајкрософтов развојни центар у Београду и упознати се с пројектима у току.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn