ОСНОВНА ШКОЛА „КАРАЂОРЂЕ” У ГОРЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

Ајфел из рециклаже

У пројекту „Уради нешто драстично да смеће постане фантастично” ученици 4. разреда требало је да направе конструкцију од отпада на тему „Олимпијске игре”. У пројекту који је прошле године организовала Француско-српска привредна комора CCIFS, у сарадњи с Министарством просвете Републике Србије, учествовало је стотинак основних школа са целе територије наше земље.

Стручни жири недавно је прегледао пристигле радове и одабрао десет најуспелијих остварења. Једна од награда стигла је и на адресу Основне школе „Карађорђе” у селу Горњи Матејевац, код Ниша, за њихов рад „Матејевачки Ајфел”.

Ученици су га направили од ролни тоалет папира, картона, чепова, цевчица и других предмета који углавном завршавају у контејнерима као отпад. Постоље је урађено од ролни тоалет папира, за прву терасу употребљени су отварачи лименки, средишњи део је урађен од пластичних чепова, трећи део је направљен од картона и картонског саћа. Посебно је импресиван врх торња, на коме се налази олимпијска бакља направљена од пластичне чаше, ролни од убруса и креп-папира у боји. Кула је облепљена и мотивима неких од олимпијских спортова.

У школи истичу да ће награду од 120.000 динара уложити у побољшање услова образовно-васпитног рада и да ће новац усмерити на куповину нових прозора за фискултурну салу, јер су постојећи дотрајали.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn