ОСНОВНА ШКОЛА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ” У БРЕСТОВЦУ, ИО МЕЂА

Борба против насиља

У Основној школи „Бранко Радичевић” у Брестовцу током целе школске године организују се разне радионице за ученике у разредној и предметној настави. Све радионице су занимљиве и добро осмишљене, а припремају се кроз договор између предметних наставника, учитеља, педагогога и психолога школе.

Ових дана, у издвојеном одељењу школе у Међи, учитељице Ивана Јовановић и Драгана Трајковић организовале су занимљиву радионицу „Борба против насиља”, што је у последње време актуелна тема у свим школама. У радионици су учествовали ученици другог и четвртог разреда, који су упознати с појмом вршњачког насиља, врстама насиља, борби против насиља, изналажењем решења за настале проблеме у насиљу. На крају су упућене поруке како спречити насиље и осмишљен је знак против насиља.

Учитељице су нагласиле да у плану имају нове радионице на којима ће, поред ученика, учествовати и родитељи деце, како би се ова активност подигла на виши ниво.

Занимљиве радионице организовале су и учитељице Сања Младеновић и Маја Стојковић у издвојеном одељењу у Кутлешу и учитељице Светлана Петковић, Оливера Јањићијевић, Марија Марковић и Весна Цветковић у издвојеном одељењу у Доњем Бријању.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn