ОСНОВНА ШКОЛА „БОРА СТАНКОВИЋ” У ГУБЕРЕВЦУ

Брига о енергетској ефикасности

У Основној школи „Бора Станковић” у Губеревцу, недалеко од Лесковца, обележен је Међународни дан енергетске ефикасности бројним радионицама, предавањима, квизовима, конкурсима и такмичењима на ову тему.

Школу је посетила и Марија Рајковић, члан Градског већа, која је подсетила да је тај објекат прошао кроз процес енергетске санације прошле године, уз финансијску подршку ЕУ, преко програма ЕУ ПРО Плус, као и на важност едукације младих на тему ефикасног коришћења енергије и одрживог развоја. Дарко Иванковић, директор ОШ „Бора Станковић”, захвалио се свима на одличној сарадњи и додао да су за све победнике спремљени поклони – таблети за најбоље на литерарном и ликовном конкурсу, као и на квизу.

Награде су уручиле Бранкица Стаменковић и Марија Рајковић, чланице Градског већа, а свим ученицима који су учестововали у пројекту додељене су мајице.

Међународни дан енергетске ефикасности обележава се сваке године од 1998, кад је у Аустрији одржан први међународни састанак на ову тему. Сврха обележавања овог дана је подизање свести о неопходности смањења потрошње енергије кроз одрживо коришћење енергетских ресурса, а посебно је значајно да се о овим темама више говори међу младима, односно ученицима који се едукују и развијају у еколошки свесне и одговорне личности.

Д. Коцић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn