ПРОФ. ДР СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ С ПОБЕДНИЦИМА ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „ИГРА И ДРУГАРСТВО НА КРИЛИМА ПОШТОВАЊА И УВАЖАВАЊА”

Дечји таленат на календару Министарства

Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић уручила је поклоне и честитала победницима ликовног конкурса „Игра и другарство на крилима поштовања и уважавања”, чији су ликовни радови коришћени за израду календара Министарства просвете.

– Изузетно ми је драго да уручим награде ученицима и предшколцима из целе Србије који су победили на ликовном конкурсу. Желели смо да додатно подстакнемо ликовно стваралаштво и креативност код деце и ученика и да њихов таленат прикажемо на календару Министарства просвете. У Србији има много талентованих и даровитих ученика који остварују изванредне резултате у различитим областима, а који треба да буду још видљивији – навела је  министарка.

Истакла је да Влада Србије и Министарство просвете настоје да унапреде систем за подршку и праћење ученика и ученица с изузетним способностима, како би им омогућили да развију своје капацитете.

– Министарство просвете је управо из тих разлога на почетку ове школске године донело Стручно упутство за препознавање, подршку и праћење образовања и васпитања ученика и ученица с изузетним, односно посебним способностима, чиме су први пут на једном месту обједињени сви начини праћења успеха талентованих ђака – рекла је проф. др Славица Ђукић Дејановић и додала да је у школској 2022/2023. години, на свим нивоима такмичења и смотри за ученике основних школа (од школског до републичког), учествовало, као и претходних година, више од 60 одсто ученика основношколског узраста.

– Успеси ученика истакнути су и на платформи „Такмичари генерације”. Ту су представљени њихови успеси на такмичењима републичког и међународног нивоа, што ће уједно представљати базу података за даљу промоцију ђака, њихових резултата и такмичења, али и образовних политика које су усмерене на то да ученици достижу своје максималне капацитете и буду успешни чланови нашег друштва – навела је министарка.

Одлуком Комисије изабрани су следећи радови: Синиша Динић, ученик 5/1, ОШ „Горан Остојић” у Јагодини; Анђела Кнежевић, ученица 7/3, ОШ „Ћирило и Методије” у Београду; Анастасија Милановић 7/1, ОШ „Радислав Никчевић” у Јагодини; Петра Јовановић, ученица 4. разреда, ОШ „Доситеј Обрадовић” у Вражогрнцу; Дарија Јанковић,ученица 1/1, ОШ „Нада Пурић” у Ваљеву; Дуња Ристић, ПУ „Дечји дани”, Београд; Хелена Милутиновић, ученица 1. разреда, ОШ „Света Михајловић” у Буровцу; Љубица Симоновић, ученица 1/1, ОШ „Сретен Лазаревић” у Приликама; Адела Куртановић, ученица 2. разреда, ОШ „Авдо Међедовић” у Новом Пазару; Михајло Вујанац, ученик 6/2, ОШ „17. октобар” у Јагодини; Хана Куртовић, ученица 5/1, ОШ „Др Ибрахим Бакић” у Лескови; Сандра Козомара, ученица 3/1, ОШ „Душан Јерковић” у Инђији; Зоја Грбић, ПУ „Бошко Буха” у Београду; групни рад деце предшколског узраста и ученика до 4. разреда ОШ „Милић Ракић Мирко” из Прокупља; Ања Павловић, ученица 6/3, ОШ „Деспот Стефан Високи” из Деспотовца; Зоја Ђорђевић, ПУ„Дечји дани” из Београда; Јелена Стојчевић, ученица 7/3, ОШ „Стеван Синђелић” из Београда; Ника Младеновић и Калина Милојковић, ученице 5/4, ОШ „Митрополит Михајло”, Сокобања; Александар Бенић, ученик 8. разреда, ОШ „Младости” у Пироту; Кристина Радованчев, ученица 3. разреда, ОШ „Младост” из Томашевца; Софија Ђукић, ПУ „11. април” из Новог Београда; ученици 2/1 одељења ОШ „Живко Томић” из Доње Шаторње; Матеја Златанов, ученик 6. разреда, ОШ „Младост” у Пироту; ученици 1/3 одељења ОШ „Љупче Шпанац” из Беле Паланке; Мерјем Тарић, ученик 1/3, ОШ „Светозар Марковић” из Сјенице.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn