АЛЕКСИНАЦ: ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВАЦА У ШАХУ

Девет пласмана на републичко финале

На окружном такмичењу ученика основних школа у шаху, одржаном  у Нишкој Бањи, алексиначку општину репрезентовало је 50 такмичара који су ово право изборили на недавно одржаном општинском такмичењу у Алексинцу.

Најбољи резултат забележила је Теодора Стошић, ученица шестог разреда алексиначке школе „Љупче Николић”. Она је у својој категорији освојила прво место и титулу првака округа. Из ове школе још двоје ученика забележило је одличан резултат – Новак Живковић и Викторија Буцек освојили су друга места у конкуренцији ђака другог разреда.

Из школе „Вожд Карађорђе” из Алексинца на победничко постоље попело   се четворо ђака: Андреј Тешић (IV разред) и Софија Миладиновић (VI разред) освојили су друга места, док су се Виктор Филиповић (II разред) и Даница Миладиновић (VII разред) пласирали на трећа места.

Освајањем других места, у пуном сјају заблистала су и двојица ученика житковачке школе „Вук Караџић”, а то су Димитрије Кованџић, ученик трећег, и Јован Недељковић, ђак петог разреда.

Ових деветоро такмичара пласирало се на републичко такмичење, које ће бити одржано 6. априла у Младеновцу.

Међу судијама на окружном надметању била су и двојица Алексинчана – национални арбитар Ненад Ранђеловић и регионални судија Милош Остојић.

Председник Шаховског клуба „Лав” Ненад Ранђеловић изразио је задовољство постигнутим резултатима и казао да је ове године на школским и општинском такмичењу учествовало око 250 ђака. Истовремено, он се захвалио Основној школи „Вожд Карађорђе”, која је, као домаћин општинског такмичења, обезбедила превоз ђака на окружно надметање.

Срђан Илић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn