СЕМИНАР УДРУЖЕЊА СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ ЕВРОПЕ – BEST БЕОГРАД

Дизајн је свуда око нас

На Факултету организационих наука у Београду Удружење студената технике Европе – BEST Београд традиционално, четрнаести пут заредом, организује семинар дизајна и брендирања BEST Design Week. Семинар ће бити одржан у периоду од 18. до 24. маја, а реч је о пројекту локалне групе BEST Београд, која у континуитету већ дуги низ година успешно пласира квалитетно образовање подржано од еминентних стручњака с нашег тржишта. Семинар је препознатљив по свом квалитетном едукативном програму, као и по визуелном идентитету, креативности и иновативности. Радионице су намењене свим заинтересованим студентима, без обзира на то да ли имају искуства у оквиру понуђених области, па представљају иделану прилику да се стекне ново или унапреди постојеће знање. Циљ пројекта је да се обезбеди бесплатно савладавање вештина, напредовање и усавршавање на пољу графичког дизајна, веб-дизајна, дигиталне фотографије и видео-монтаже.

Семинар се састоји из шест радионица на којима се обрађују следеће теме: Graphic Design Basic – где се студенти упознају с основама графичког дизајна и коришћењем адекватних софтвера који им омогућавају да лако савладају процес од идеје до реализације, затим Graphic Design Advanced – омогућава студентима који већ имају предзнање на овом пољу проширење досадашњег знања и видика. На овој радионици академци ће унапредити вештине за коришћење програма из области графичког дизајна и усавршиће их кроз рад на брендирању, односно на креирању визуелног идентитета. Једна у низу је и радионица Web Design HTML/CSS, на којој ће академци имати прилику да се сретну с програмом намењеним студентима који имају жељу да пробуде своје потенцијале стицањем основног знања из веб-дизајна, помоћу алата које нуде програмски језици HTML и CSS. Такође, стећи ће и основна техничка знања о начину функционисања веб-сајтова. Web Design Reacт идеалан је за полазнике који добро познају основе веб-дизајна и који су савладали писање кодова, али им је потребна помоћ и додатно знање о могућностима које нуди React, како би учинили свој сајт још бољим. Полазници ће имати прилику да учествују и у Digital Photography – радионици намењеној свим студентима заинтересованим за израду висококвалитетне фотографије, жељним да науче које су то основе и теоријска знања која ће им користити у будућем раду. На самом крају семинара имаће прилику да практично примене своје вештине фотографисања. Једна од неизоставних радионица на семинару је Video Editing – с обзиром на ширину примене аудио и видео-записа. Њени полазници имају могућност да стекну основна знања обухваћена режијом и радом у софтверу намењеном за такав посао.

– Свим студентима који се декларишу као љубитељи филма омогућено је да се опробају у овом дивном послу. Поред наведених радионица, организујемо и дан предавања посвећен актуелностима савременог дизајна, који је планиран за 8. мај. Циљ предавања је да подстакнемо креативност студената који су заинтересовани да се баве дизајном и брендирањем, мотивишемо њихов напредак кроз занимљива предавања предавача и стручњака у својим областима. У оквиру овог догађаја студенти ће имати могућност да дискутују с најутицајнијим дизајн стручњацима с наших простора. Предавању ће моћи да присуствују сви учесници, као и заинтересовани студенти који нису учесници радионица, уз пријаву – кажу организатори.

Пријаве за учешће на манифестацији BEST Design Week отворене су од 24. априла до 9. маја на сајту bdw.best.rs, где се може пронаћи више информација о пројекту. Све радионице су бесплатне, а по завршетку семинара учесници ће добити сертификат о учешћу.

Ј. Комарица

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn