ТЕХНИЧКА ШКОЛА „РАДЕ МЕТАЛАЦ” У ЛЕСКОВЦУ

Добри услови за добре резултате

Техничка школа „Раде Металац” у Лесковцу недавно је обележила 138 година рада. Ова образовно-васпитна установа једна је од највећих и најстаријих у граду на Ветерници и на југу наше републике. Поводом обележавања Дана школе уручене су захвалнице бившим радницима школе, садашњим професорима, ученицима који су постигли запажене резултате у раду и учењу, градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу, за успешну сарадњу, чланици Градског већа мр Бранкици Стаменковић, задуженој за област образовања, и другим заслужним појединцима.

Присутнима се пригодним речима обратио Данко Данковић, директор школе, који се осврнуо не значајне резултате установе у протеклом периоду. Захвалио се Граду Лесковцу на вредној донацији којом је за потребе школе купљен камион, који је у функцији и већ је почела обука ученика на овом возилу. Сопственим средствима купљена је савремена ЦНЦ глодалица за рад и обуку ђака, а неколико вредних донација стигло је и од Министарства просвете.

Техничка школа у Лесковцу је у протеклом периоду, са социјалним партнером, отворила мејкерс лаб, модеран иновативни простор који омогућава ученицима и наставницима да развијају своје идеје. Опремљен је и кабинет за стручне предмете из области мултимедија, чиме су створени предуслови за савремену реализацију образовно-васпитних задатака. Приметно је и максимално залагање наставника, па не изостају ни резултати из свих области.

Поводом обележавања Дана школе одржана је и пригодна приредба, на којој су се представили чланови драмске и рецитаторске секције школе.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn