КРУШЕВАЦ

Фестивал школског театра

Фестивал школског театра града Крушевца (ФЕШТ) одржан је по 20. пут, уз учешће девет основних школа и представљање укупно 198 ученика и 48 ментора.

– Свих ових 20 година видимо исти жар и емоције међу децом и наставницима који су помогли да све ово остваримо, усавршавамо се и развијамо. Представе су биле на високом нивоу, уживали смо у лепоти сценографије и богатству костима, али и у избору писаца чија су дела изведена. Потврдило се да сви основци имају таленат за глуму, а како и не би кад су из Крушевца, одакле потичу велике глумачке легенде – рекла је Виолета Капларевић, директорка Културног центра Крушевац.

Победник овогодишње манифестације је ОШ „Нада Поповић”, друго место је освојила Школа основног и средњег образовања ШОСО „Веселин Николић”, а треће ОШ „Кнез Лазар” из Великих Купаца. Стручни жири је прву награду доделио „Веселин Николић”, другу ОШ „Бранко Радичевић”, а трећу ОШ из Жабара. Они су добили књиге, дипломе и новчани део награде, а сви учесници захвалнице. Победничка представа ће се такмичити ове године и на Међународном фестивалу драмског стваралаштва „Глумијада”, који организује Дечји културни центар у Београду.

Ж. Миленковић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn