ОСНОВНА ШКОЛА „ДУШАН ЈЕРКОВИЋ” ИЗ УЖИЦА

Хармонија

Међународни дан поезије, 21. март, обележен је team building активностима у библиотеци Основне школе „Душан Јерковић” из Ужица. Школске библиотекарке Мирјана Радовановић Пејовић и Ана Дуковић припремиле су стихове Бранка Миљковића, Јована Јовановића Змаја, Бранка Радичевића и Алексе Шантића, чије се годишњице рођења с ученицима обележавају у школској библиотеци ове школске године, и поделиле их запосленима.

Сви су имали прилику да насумице изаберу по једну од спремљених песама, прочитају је и задрже као успомену на тај дан. Свако од запослених у школи накратко је одгонетао свој унутрашњи, али и спољашњи свет, у свакој песми могло се пронаћи нешто блиско и познато, а најчешће је читање пратио осмех препознавања и поистовећивања. Тиме је остварен и циљ организовања овог песничког дана – побољшавање атмосфере међу колегама и јачање тимског духа.

И ученицима је омогућено да се у школској библиотеци „сретну” с поезијом, да завире и пронађу нешто интересантно међу бројним песмама о свету маште, детињству, одрастању, првим ненаметљивим и радосним корацима у откривању света.

Школски библиотекари су лепотом поезије познатих песника желеле да укажу на универзалност лирике, приближе лепоту и подсете на значај поезије у нашим животима, за коју најчешће имамо мало времена.

М. Р. П. и А. Д.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn