ОСНОВНА ШКОЛА „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ” У БРЕСТОВЦУ

Историја која траје

Основна школа „Бранко Радичевић” у Брестовцу, једна од најстаријих на подручју Лесковца, ових дана је обележила Дан школе и 122 године постојања и рада пригодним културно-уметничким програмом.

Чланове драмске секције припремили су наставници српског језика Марија Ђорђевић, Весна Филиповић и Јелена Марковић, док је школски хор наступио под вођством Марије Зовко, наставнице музичке културе. Неколико ученика представило се свирањем на клавијатурама и хармоници, а за паное с ликовним радовима била је задужена наставница ликовне културе Силвана Спасић, академски сликар. Занимљив је био и наступ чланова фолклорне групе, који су се представили сплетом српских народних игара.

Похваљена је и наставница историје Марина Јанковић, која је на недавном општинском такмичењу из историје са својим ученицима забележила леп резултат. Такмичар из петог разреда заузео је треће место, док су се два седмака нашла на првом месту, као и њихов друг из осмог разреда. Они су стекли право наступа на окружном такмичењу, које ће бити организовано у школи у Брестовцу.

Похвале заслужују и учитељице Лидија Ракић и Данијела Митић, које су за хол школе, са ђацима трећег и четвртог разреда, урадиле предивни велики пано с ликовним остварењима ученика.

Расписан је и наградни ликовни и литерарни конкурс, а аутори по три најбоља рада награђени су књигама, као и ученици који су током ове школске године постигли запажене резултате у раду и учењу.

– Бележимо запажене резултате у области образовања и васпитања, што нам је превасходни циљ. Нисмо занемарили ни инфраструктуру. У последњих неколико година, захваљујући разумевању локалне самоуправе, знатно смо побољшали услове за савремену реализацију образовно-васпитних задатака. С таквим активностима наставићемо и у наредном периоду и трудићемо се да будемо прави расадник културе – рекао је Марко Ранђеловић, директор школе.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn