ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ

„Iustitia” наставила са жетвом медаља

Ових дана је на Правном факултету у Нишу завршено XVI Moot court такмичење „Бранко Маринковић”. Поред екипа „Iustitia” и „Onora” с Правног факултета у Нишу, надметале су се и екипе „Titus Flavius Orestes” с Правног факултета Унивезитета Свети Климент Охридски из Битоља и „A Fortiori” с Правног факултета Универзитета „Гоце Делчев” из Штипа, с којима студенти Правног факултета у Нишу негују дугогодишњу успешну сарадњу.

У саставу екипе „Iustitia” били су студенти Анђела Савић, Вера Миленковић, Тијана Богдановић и Лука Чабаркапа. Они и њихови ментори – проф. др Иван Илић и Димитрије Андрејић – имали су разлога за радовање јер су остварили свих шест победа и освојили прву награду за најбољи поднесак на такмичењу. Анђела Савић, студент мастер студија на Правном факултету, освојила је награду за најбољег говорника. Ова екипа је наставила са жетвом медаља, као и на претходним такмичењима, и потврдила да у својим редовима има врхунске студенте, којима предстоји блистава будућност у области права.

У екипи „Onora” били су студенти Татјана Максимовић, Вероника Стојиљковић, Ана Цицмиловић, Ана Младеновић и Кристина Цветковић, с ментором Вероником Стефановић. Заузели су у укупном пласману треће место.

У улози чланова судског већа нашло се 11 бивших и садашњих студената с факултета у Нишу и Крагујевцу, који су ранијих година учествовали на овом такмичењу. Посебну пажњу је привукао завршни догађај курса за примену Европске конвенције о људским правима, који је успешно завршило 26 студената с факултета у Нишу.

Такмичење је одржано у коорганизацији Moot court дебатног и беседничког клуба „Iustitia” Ниш и Правног факултета у Нишу. Организацију такмичења, које је привукло велику пажњу, помогли су донацијом Адвокатска канцеларија „Алексић” у Нишу и канцеларије јавних извршитеља Миљана Трајковића, Александра Такића и Жарка Димитријевића.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn