ПЛАТФОРМА Е-НАУКА

Јединство истраживача и научних резултата

Дигитални портал еНаука тренутно броји више од 20.000 активних истраживача, који су представили више од 700.000 научних резултата. У Министарству науке сматрају да је то велики успех за нашу научну заједницу и потврђује да је ово кључна платформа за транспарентну размену знања и сарадњу међу истраживачима. Све већи број истраживача придружује се и развија поверење научне заједнице у портал еНаука, који је с радом почео прошле године.
Министарство науке, технолошког развоја и иновација истиче улогу истраживача и уредника у научноистраживачким организацијама, који су допринели овом значајном расту и настоји да пружа континуирану подршку у даљем развоју портала, како би узајамно градили будућност науке и побољшавали научну инфраструктуру за даљи развој, унапређење и транспарентност научноистраживачке и иновационе делатности.
Научноистраживачке организације такође су имале значајну улогу у постизању ових резултата, показујући висок ниво посвећености и сарадње у оквиру система – подршка истраживача и организација је од суштинског значаја за резултате, а Министарство остаје посвећено развоју транспарентне и иновативне научне заједнице у нашој земљи.

Прир. Д. Ј.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn