ОСНОВНА ШКОЛА „ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЗРЕЊАНИНУ

Концерт и изложба за маме

Хоризонтална и вертикална интеграција наставних садржаја „упаковане” су у Основној школи „Ђура Јакшић” у Зрењанину у поклон мамама за Осми март у виду „Концерта за маму” и изложбе ликовних радова „Најлепша мама на свету – моја мама!”

У овом пројекту учествовали су сви ученици првог циклуса (12 одељења ученика са учитељицама), ђаци продуженог боравка са својом наставницом, деца из вртића с васпитачицом и ученици првог разреда с учитељицом истуреног одељења школе у Јанковом Мосту. Такође, придружило им се и једно одељење осмака са својом наставницом ликовне културе, наставница енглеског језика, а на крајњој свечаности учествовао је и ученик седмог разреда, који је имао улогу водитеља културног догађаја.

Свечаност је била мултикултурална, јер су ученици из Јанковог Моста певали песму на свом матерњем језику, румунском, а наставница је с групом ученика представила песму о мами на енглеском језику која се обрађује у  другом разреду.

Реализацију је подржала и укључила се у пројекат уступањем простора – свечане сале – и МЗ „Граднулица”, а библиотекарка школе дала је свој допринос израдом позивнице за овај догађај, у виду дигиталне честитке и штампаног плаката.

У процесу припреме тачака за наступ у сваком одељењу спроведена је корелација наставних садржаја из музичке културе, ликовне културе, српског језика, енглеског језика, румунског језика, физичког васпитања, света око нас, грађанског васпитања, часова одељењског старешине и ваннаставних активности.

Од идеје до реализације догађаја процес је водила учитељица с разредним старешинством у целодневној настави Соња Вујаковић – координатор за културне активности у школи.

На Дан жена одржани су концерт и изложба у препуној сали, на велико задовољство мама, бака, па и покојег тате.

Видне емоције публике, осмеси на лицу, громогласни аплаузи, па и понека суза, као и обострано задовољство свих учесника у реализацији програма и публике, били су јасна порука да су ђаци за свој труд заслужили највишу оцену.

С. В.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn