МЕЂУПРЕДМЕТНО ПОВЕЗИВАЊЕ

Кувар здраве хране

Обележавање Светског дана здраве хране у Основној школи „Стефан Немања” у Нишу протекло је под слоганом „Здрава исхрана и технологија као средство за припрему и промоцију хране”. Кроз међупредметну корелацију технике и технологије, информатике и биологије говорило се о здравој храни, навикама људи у исхрани, израђивали су се кувари и савладавали нови садржаји о информационо-технолошким достигнућима. Све то инспирисало је ученике да донесу своју домаћу ужину, која је и укусна и здрава

Кифлице и проја са спанаћем, ланом и сусамом, као и бомбице без шећера с млевеним урмама и другим воћем, резултат су рада ученика којима је подршку пружила Нена Словић, чланица Еко-одбора из редова ненаставног особља. Ученици су припремали здраву храну и промовисали здраве стилове живота. Идеја да током великог одмора уживају у здравој ужини у […]

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn