ОДРЖАНИ  СЕДАМНАЕСТИ „АНТИЋЕВИ ДАНИ”

Ликовни конкурс за основце

Културни центар Новог Сада, у сарадњи с Удружењем војвођанских учитеља, и ове године обележио je 14. март, дан рођења Мирослава Мике Антића. Манифестација „Антићеви дани” одржава се већ седамнаест година и њен важан део је и ликовни конкурс за новосадске основце. Ове године пристигла су 232 рада (80 у категорији 1–4. разреда и 152 у категорији 5–8. разреда) из 11 новосадских осмолетки, а најуспешнији мали ликовни уметници у првој категорији били су: Мирјана Зељковић, ОШ „Ј. Ј. Змај” у Сремској Каменици (прва награда), Симон Јокић, ОШ „М. Антић” у Футогу (друга награда), и Душан Гвозденовић, ОШ „Јован Поповић” у Новом Саду (траћа награда). Похвале су додељене Агати Стерина, ОШ „Ј. Ј. Змај” у Сремској Каменици, Виктору Куришу и Даници Трбојевић, обоје ђаци ОШ „Вељко Петровић” у Бегечу.

У категорији од петог до осмог разреда прва награда припала је Нини Вучуревић, ОШ „Марија Трандафил” у Ветернику, другу је освојила Зоја Софија Дутина, ОШ „Иво Лола Рибар” у Новом Саду, а трећу Дуња Остојић, ОШ „Михајло Пупин” у Ветернику. Похвале су припале Маши Шушњар, ОШ „Михајло Пупин” у Ветернику, Ивони Кулевски, ОШ „Иво Лола Рибар” у Новом Саду и Вуку Чинчураку, ОШ „Доситеј Обрадовић” у Новом Саду, као и менторима Данијели Вимић, Ненаду Костићу и Оливери Попов, за веома успешан рад.

У категорији Дечја ликовна секција Културног центра Новог Сада похвалу је добила Тара Марић.

У великој галерији Културног центра било је изложено 78 ликовних радова и 15 радова деце и младих учесника пројекта „Покретом до поруке” Удружења полицајаца и грађана „Безбедна заједница”.

В. Стојшић Гашпаровски

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn