КОВИН

Мој љубимац, мој пријатељ

Да лекција из биологије о кућним љубимцима у петом разреду може да прерасте у нешто више од обичног наставног часа показали су ученици ковинске ОШ „Јован Јовановић Змај” и наставница Бранкица Стојковић. Ђаци су се с узбуђењем упустили у тему о љубимцима, која је за њих била прилика да поделе своја искуства и осећања.

Док су приповедали о својим љубимцима, преживљавали су различите емотивне моменте: од смеха и радости до емпатије. Чуле су се забавне приче о томе како је Драгана спасила јагње и како неки од ђака имају целу „армију” љубимаца, али било је и оних који још увек немају љубимца коме би се могли обратити као свом највернијем пријатељу. Ученици су донели и фотографије, на којима су могли да се виде корњаче Коки и Милорад, зеке Пуфница и Жућа, маце Свирка, Лили и Емили и пси свих могућих раса: Мона, Бак, Мрвица, Азра, Вили и други. Чак и једно мало јагње, Маза, нашло је своје место у овој веселој галерији.

Кроз разговоре се приметило да су ученици постали освешћенији о одговорном односу према животињама, а говорили су и о томе колико их љубимци усрећују, теше, зближавају и чине њихов свакодневни живот бољим. Они су чланови њихових породица, верни пријатељи и учитељи живота.

Дејан Крецуљ

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn