ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ЕУРЕКА ПРОЈЕКАТА ЗА 2024.

Мултилатерално финансирање у региону

До 15. маја отворен је позив за финансирање научних пројеката у оквиру платформе Еурека, највеће светске јавне мреже за међународну сарадњу у истраживању и развоју и иновацијама, која је присутна у више од 45 земаља (nitra.gov.rs/cir/ministarstvo/vesti/objavlen-javni-poziv-za-finansirane-eureka-projekata-za-2024-godinu). То је децентрализована међувладина организација која има за циљ да подстакне продуктивност и конкурентност индустрија финансирањем и подршком међународних тржишно вођених пројеката истраживања и развоја.
Овај позив за пројекте објављен је у складу с оквиром пројеката мреже Еурека на основу обостране сагласности између националних и регионалних тела за финансирање која учествују.
Национална тела за финансирање из Албаније, Аустрије, Француске, Мађарске, Црне Горе, Србије и Турске доделила су средства за организације које сарађују на међународним пројектима истраживања и развоја. Ово је позив „одоздо навише”, без тематских ограничења.
Пројектне пријаве за развој и истраживања треба да предложе пројектни конзорцијуми, који треба да обухвате организације са седиштем у најмање две од наведених земаља и мора укључивати најмање једног партнера из наведених земаља западног Балкана. Осим тога, могу учествовати и партнери из других земаља, под условом да је њихово јавно финансирање или самофинансирање обезбеђено у роковима за конкурс за пројекте.
Учесници пројекта, ако је захтевано, морају поднети и националну апликацију за финансирање, узимајући у обзир све релевантне националне процедуре, рокове и правила за подношење.

Прир. Д. Ј.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn