ОСНОВНА ШКОЛА „БОРА СТАНКОВИЋ” У ВУЧЈУ, ИО У ЧУКЉЕНИКУ

Музичко-поетско преподне

У Основној школи „Бора Станковић” у Вучју, ИО у Чукљенику, учитељице Светлана Пешић и Оливера Илић организовале су за ученике, маме и остале госте уметничко музичко-поетско преподне, поводом Дана жена.

Учесници програма били су чланови мултимедијалног удружења ЛЕМУС: Снежана Јанковић, песникиња, сликарка, ауторка документарног филма „Жито и вино”, чија је тематика традиција, као и обичаји и сујеверје наших крајева; Светлана Стојиљковић, сликарка, рецитаторка, певачица; Александра Булајић, сликарка, и Иван Стефановић, професор у пензији, гитариста и певач. И учитељица Светлана Пешић придружила се уметницима и изложила неколико слика из свог богатог уметничког опуса, а у припреми изложбе учествовао је и професор енглеског језика Милош Миљковић.  Присутни су могли да уживају у прелепој, богатој поставци.

Маме, једна бака, један тата, као и све друге позване припаднице лепшег пола и ученици уживали су у музичко-поетском делу програма и звуку гитаре, а радо су и запевали заједно с извођачима. Песникиња Снежана изражајно је рецитовала своје стихове, док је Светлана рецитовала стихове наших познатих песника („Прича”, „Кад мама бије”, Бранко Радичевић, „Први час едукације” – која је изазвала смех и громогласни аплауз присутних).

Затим су ученици подарили мамама поклоне које су израђивали на часу ликовне културе и на секцијама. Свако је одрецитовао по строфу о својој мајци, а стихове су писали заједно с учитељицом на часу српског језика. Награђени су аплаузом, загрљајима и пољупцима, а потом су се и фотографисали.

Учитељица Светлана Пешић захвалила се свим учесницима овог дивног програма, у коме су сви уживали, у лепом расположењу и с надом да ће бити још сличних сусрета. Захвалила се и Слађани Вуксановић, која је овој малој школи и веома креативним учитељицама и њиховим ђацима поклонила штампач.

Док су се деца играла у школском дворишту, учесници програма, гошће и маме сређивали су утиске са свечаности, уз послужење које су припремиле учитељице.

Славица Драгић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn