ИВАНА МИЛОШЕВИЋ ИЗ МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ ДОБИТНИК ВИСОКОГ ПРИЗНАЊА

Најбоља професорка енглеског на свету

Ивана Милошевић, запослена у Математичкој гимназији у Београду, најбоља је професорка енглеског језика на свету. Она је прва из Србије добила ово значајно признање које додељује Стејт департмент, а недавно јој је уручено на Флориди. О каквом успеху је реч говори и то што је победила у конкуренцији више од 5000 предавача из земаља с енглеског говорног подручја.

Ивану је за најбољу наставницу на свету предложила Канцеларија за програме енглеског језика Амбасаде САД у Београду, а номинован може бити неко ко је имао позитиван утицај у настави енглеског језика, како на ученике тако и на наставнике.

– Не мисли се само на рад наставника у учионици, већ се разматрају и сви остали пројекти у којима учествује, као и обуке. Члан сам радне групе Завода за унапређивање васпитања и образовања за промене у наставном програму, коаутор обуке од јавног интереса „Наши ученици у свету критичког мишљења и медијске писмености”, председница Удружења наставника енглеског језика у Србији. Све је сабрано и на основу тога сам добила признање – објашњава Ивана, која 17 година ради у настави, а 11 је за катедром у Математичкој гимназији.

Каже да није било увек лако – у једном периоду је радила чак у три школе истог дана, иако има троје мале деце – али је увек имала мотивацију.

– Стварно уживам у свом послу. Морамо бити ентузијасти. Добар наставник треба да воли свој посао и да с осмехом улази у учионицу. То је најважније. Кад уђете међу ђаке пуна срца, они ће вас прихватити. Најбољи из своје професије би требало да раде с децом. Јер, ми, као наставници, утичемо и развијамо ту децу, па смо онда сигурни и за будућност која долази. Наставник се мора стално усавршавати, пратити трендове, ићи у корак с технологијом – поручује ова професорка.

Ученици из одељења коме је разредна старешинка кажу да је најстрожа наставница у школи, али и правична.

За признање је добила бројне честитике, па каже да је и да је то потврда да се глас наставника чује и да су значајан део нашег друштва.

Део награде је и студијски боравак у САД, па је Ивана Милошевић била у Канзас Ситију, где се упознала с новим програмом наставе засноване на траумама, који би требало да заживи и код нас.

Љ. Л. Г.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn