АЛЕКСИНАЦ: МЕЂУОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ОСНОВАЦА И СРЕДЊОШКОЛАЦА У БАСКЕТУ

Најбоље екипе из Зајечара и Крушевца

Најталентованији основци и средњошколци за баскет 3 на 3 из четири региона јужне и источне Србије (Нишавски, Расински, Тимочки и Топлички) окупили су се у Алексинцу да у међусобним дуелима одлуче ко је бољи и ко ће отићи на републичко финале у мају.

Алексиначку општину и Нишавски округ представљали су дечаци из ОШ „Љупче Николић” из Алексинца и девојчице из ОШ „Јован Јовановић Змај” са Алексиначког Рудника, као и младићи и девојке из Алексиначке гимназије.

У конкуренцији пионирки тријумфовала је екипа ОШ „Десанка Максимовић” из Зајечара, која је у финалу, после доста узбуђења и неизвесности (8:8), у продужетку са 10:9 победила баскеташице из рудничке школе.

Међу пионирима славио је тим крушевачке ОШ „Доситеј Обрадовић”. Они су у полуфиналу савладали вршњаке из алексиначке ОШ „Љупче Николић” са 12:8, да би у финалу са 17:8 победили екипу ОШ „Љуба Нешић” из Зајечара.

Кад је реч о надметању омладинки, без премца су биле баскеташице из Медицинске школе из Крушевца, које су у полуфиналу биле боље од тима Алексиначке гимназије (8:5), а у финалу су са 6:3 славиле против Гимназије из Зајечара.

Баскеташи Гимназије из Зајечара најбољи су у конкуренцији омладинаца, пошто су у финалу са 14:8 победили тим Прве техничке школе из Крушевца. У полуфиналу су Зајечарци победили Гимназију из Куршумлије са 21:9, док су баскеташи из Крушевца били бољи од Алексиначке гимназије – 14:11.

Домаћин и организатор међуокружног такмичења у баскету 3 на 3 био је алексиначки Савез за школски спорт.

Срђан Илић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn