ГОРАЧИЋИ

Недеља заједништва

У оквиру Недеље сећања и заједништва, ученици трећег разреда Основне школе „Горачићи” из Горачића осмислили су пано којим су желели да одају поштовање жртвама које су страдале у немилим догађајима прошле године, али и да пруже подршку њиховим породицама и пријатељима, као и широј заједници. Први део часа одељењског старешине био је посвећен птицама, разговарало се о томе како их заштитити у насељу и која је њихова симболика, а потом су ученици цртали и исписивали поруке подршке.

У сарадњи с педагогом школе, за ђаке млађих разреда реализована је радионица „Ружно Паче”. Након одгледаног цртаног филма и разговора, заједнички су формулисане следеће поруке: „Никада не треба да избацујеш некога из друштва”; „Не треба да гледамо како ко изгледа, него какво срце има”; „Не треба да одбацујемо друге због тога како изгледају”.

Организован је и литерарни конкурс на енглеском језику на тему „Together we are stronger” („Заједно смо јачи”), на ком су учествовали ученици старијих разреда. Сви ђаци су добили по књигу на енглеском језику, како би и даље ширили вокабулар и љубав према писању, а за три најбоља рада додељене су и похвалнице.

Јелена Ивановић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn