MISSION FRANCE И VIVATECH 2024.

Откривање француског тржишта за стартапе

До 12 стартапа биће одабрано и позвано да се представе пред жиријем на Француско-српском иновационом форуму 4. априла у Београду. Предселекцију ће обавити Научно-технолошки парк Београд. Након „пичева”, стручни жири ће одлучити и изабрати четири победничка стартапа, који ће отпутовати у студијску посету Француској у мају

Другу годину заредом Научно-технолошки парк Београд води стартапе на мисију откривања француског тржишта. Пријаве су званично отворене, линк за пријаве се налази на: ntpark.rs/2024/03/05/mission-france-market-discovery-za-srpske-startape/.

Mission France је јединствена иницијатива која има за циљ да подржи српске стартапе у њиховој глобалној експанзији, помажући им да унапреде свој извозни потенцијал и добију приступ новим инвестицијама. Иницијатива је резултат заједничке сарадње Амбасаде Француске у Србији и Научно-технолошког парка Београд, у партнерству са BPI France и La French Tech Belgrade, уз подршку Владе Швајцарске кроз пројекат „Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова”. Иницијатива такође доприноси јачању веза између српског и француског иновационог екосистема.

Иницијатива ће пружити прилику за четири стартапа из Србије да, у оквиру студијског путовања посете Француску, открију француски иновациони екосистем, могућности улагања и могућа партнерства, укључујући: учешће на VivaTech (мај 2024, Париз), једној од најважнијих конференција у Европи за представљање иновација и стартапа; прилику да организују састанке с инвеститорима, VC фондовима и/или потенцијалним партнерима; умреже се и стекну нове везе и потенцијална партнерства кроз међународну мрежу и контакте кроз BPI France и La French Tech.

За програм могу да се пријаве стартапи који развијају иновативни производ – дигитални производ/софтвер, електронски производ/хардвер или физички производ – са скалабилним пословним моделом и амбицијом да се шире на глобалном нивоу; у већинском су српском власништву, а најмање 70 одсто предузећа је у власништву оснивача (физичких лица); имају до 50 запослених (микро или мала предузећа); прошло је мање од десет година од регистрације друштва с ограниченом одговорношћу, остварују приход од продаје иновативних производа и прикупили су најмање 30.000 евра путем екстерног финансирања (грант, BA или VC).

До 12 стартапа биће одабрано и позвано да се представе пред жиријем на Француско-српском иновационом форуму 4. априла у Београду. Предселекцију ће обавити Научно-технолошки парк Београд. Након „пичева”, стручни жири ће одлучити и изабрати четири победничка стартапа, који ће отпутовати у студијску посету Француској у мају.

Критеријуми оцењивања стартапa су: искуство и стручност тима, тржишна позиција, пословни модел и потенцијал скалабилности, претходни резултати и планови…

Рок за пријаве је 18. март, а за додатне информације на располагању је имејл andjela.terzic@ntpark.rs.

Прир. Д. Ј.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn