КОВИН

Пешак у саобраћају

Ученици првог одељења трећег разреда ковинске Основне школе „Јован Јовановић Змај”, учитељице Светлане Баковић, имали су занимљив час природе и друштва посвећен кретању пешака у саобраћају. Изузетно променљиве временске прилике и интензиван саобраћај, посебно гломазних пољопривредних машина, велика су опасност по ученике, те се ова тема наметнула као неопходна.

У веома спонтаној и обострано пријатној атмосфери, к28роз дијалог и активно учешће ученика, презентовани су садржаји о кретању пешака и других учесника у саобраћају кроз тему „Од куће до школе – пешак у саобраћају”.

Била је то виртуелна шетња београдским улицама помоћу презентације фотографија сниманих на путу од куће до школе, односно од стана до аутобуске станице код Панчевачког моста и потом до школе и њене околине. Сваки од снимака представљао је специфичну саобраћајну ситуацију, на сваком су показани пролазници који се правилно крећу тротоаром и пешачким прелазом, али и они који чине прекршаје. Указано је на грешке, као и на правилно понашање у саобраћају, које је веома битно за сигурност деце, али и безбедност других учесника у саобраћају.

Дејан Крецуљ

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn