ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Песниче народа мог

Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог” одржана је у Лесковачком културном центру (ЛКЦ), у организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије (Јабланички округ) и ЛКЦ.

На 55. смотри учествовало је 60 ученика основних и средњих школа који су победили на школским такмичењима, а били су подељени у три узрасне групе: млађи узраст (од 1. до 4. разреда), средњи (од 5. до 8. разреда) и старији (средњошколци).

О квалитету изражајног рецитовања (поузданост у казивању садржаја песме, јасност, прецизност, правилно акцентовање; оригиналност у интерпретацији, коришћење вербалних и невербалних знакова комуникације…), одлучивао је стручни жири: Душан Благојевић, професор српског језика и књижевности и председник Друштва за српски језик и књижевности Јабланичког округа, професорке српског језика и књижевности Ана Станковић, Марина Стојковић, Љубинка Ђорђевић, Ана Јовић Злопорубовић и Славица Драгић, учитељица у пензији.

У млађој узрасној групи прво место припало је Мини Стојановић (ОШ „Трајко Стаменковић”), друго су поделиле Лола Пешић (ОШ „Светозар Марковић”) и Ангелина Ивановић (ОШ „Трајко Стаменковић”), док су се на трећем нашли Неда Марчић и Ива Ивановић (ОШ „Трајко Стаменковић”), као и Ева Марковић, Дуња Гавриловић и Ђорђе Стојковић (ОШ „Јосиф Костић”).

Прво место у средњој узрасној групи поделили су Милица Стојановић и Богдан Ђорђевић из ОШ „Светозар Марковић”, друго је припало Ани Стојановић из ОШ „Вожд Карађорђе” и Анђелији Миленковић из ОШ „Радоје Домановић” у Манојловцу, а треће су поделиле Јована Павловић и Андреа Милутиновић из ОШ „Трајко Стаменковић”.

На Окружно такмичење пласирале су се и Ирина Симић и Хана Стојилковић, прошлогодишња победница, која је на републичкој смотри „Песниче народа мог” у Ваљеву освојила прво место. Обе су ученице ОШ „Светозар Марковић” у Лесковцу.

У групи средњошколаца прво место припало је Ањи Стаменковић (Медицинска школа), друго су поделили Никола Стојковић (ТШ „Раде Металац”) и Хана Марија Симић (Гимназија), а треће Лука Стаменковић, (ХТШ „Божидар Ђорђевић Кукар”), Јанко Босиљчић (Гимназија) и Урош Стошић (ХТШ „Божидар Ђорђевић Кукар”).

Сви ученици и њихови ментори добили су захвалницу за учешће и изузетне наступе.

Славица Драгић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn