ОТВОРЕН ИНОБИОМ – ИНОВАЦИОНИ ИНКУБАТОР БИОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

Подршка технолошкој креативности

У Институту за ботанику и Ботаничкој башти „Јевремовац” почео је с радом ИНОБИОМ, Иновациони инкубатор Биолошког факултета Универзитета у Београду, који има за циљ подршку и помоћ појединцима и тимовима с овог факултета у развоју иновативних производа и идеја. Пројекат се реализује у сарадњи с Факултетом организационих наука, Научно технолошким парком Београд, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство и Технолошко-металуршким факултетом, у оквиру Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама (НИО) у Републици Србији, који води Министарство науке, технолошког развоја и иновација.

О значају Иновационог инкубатора у развоју стартап екосистема и начину његовог рада на представљању половином маја говорили су представници свих повезаних институција, који су студентима и истраживачима упутили позив на сарадњу за подршку у развоју и комерцијализацији иновативних производа и услуга. У оквиру програма, гостима су се представили и стартапи из области биотехнологија.

Како је истакнуто на представљању, корисницима ће бити пружена подршка кроз различите програме за развој стартап идеја, а представљен је и први резултат Инкубатора – пројекат стартап тима са Биолошког факултета који је добио подршку програма „Smart Start” Фонда за иновациону делатност у последњем позиву.

НТП Београд је ове године на Сајму технике представио заједницу више од стотину компанија, као и решења – еколошку антиварозну кошницу (Eco Hive доо), акустички сензор за детекцију звучних догађаја у далеком пољу (Dirigent Acoustics), паметна бројила за мерење електричне енергије (Meter&Control), игрице Water Me&You и The Legend of Jaffa Brownie (Shosha games).

Прир. Д. Ј.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn