МАНИФЕСТАЦИЈА „ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ” У БЕЛОЈ ЦРКВИ

Поштовање и прихватање различитости

Настављајући имплементирање пројекта „Баци пет за бољи свет”, а у оквиру пројекта „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка”, који спроводе Министарство просвете и Уницеф, уз подршку Евопске уније, општина Бела Црква интензивирала је своје активности. Пројекат се показао као друштвено потребан, јер повећава обухват образовањем ученика из осетљивих група и доприноси њиховом квалитетнијем укључивању у живот заједнице.

Манифестација под називом „Покажи шта знаш” мобилисала је сву децу из осетљивих друштвених група из обе градске школе, децу из Удружења за помоћ МНРЛ „Пинокио”, као и остале заинтересоване другаре и њихове родитеље. Заједно с вршњацима, корисницима Дома за децу и младе, показали су да младост и стваралаштво немају границе и сензибилисали све присутне да препознају и спрече сваку врсту дискриминације. Била је то промоција социјалне и образовне инклузије на локалном нивоу, кроз промовисање поштовања и прихватања различитости.

Уз музику, песму, игру, глуму и рецитовање, с манифестације је послата порука да је потребно градити отворено, толерантно друштво, у коме ће свакоме бити пружене једнаке шансе и могућности, јер су ненасиље и толеранција кључ за миран суживот.

Јасмина Туртуреа

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn