ДРУШТВО ШКОЛСКИХ БИБЛИОТЕКАРА СРБИЈЕ

Приручник „Уметност читања”

Након одржавања Редовне годишње скупштине Друштва школских библиотекара Србије, у Библиотеци града Београда организована је промоција још једног издавачког подухвата овог друштва, чији је суфинансијер и покровитељ Министарство културе. С Приручником за школске библиотекаре „Уметност читања” чланове Друштва упознале су ауторке: Бранка Алимпијевић, Ана Дуковић, Светлана Јакшић, Александра Вуковић Курдулић и Мирјана Радовановић Пејовић.

Постоје на културном тржишту приручници за школске библиотекаре којe нису писали библиотекари из школа. То је оно што издваја овај приручник, који је плод рада и искуства школских библиотекара и препун је садржаја које сви запослени у школи могу да користе током својих радионица, часова, ваннаставних активности или обележавања јубилеја. Овај приручник је академски осмишљен, стваралачки надахнут, педагошки веродостојан, практично применљив и занимљив за читаоце.

„Ауторски тим је у књизи приказао и предложио разне видове читања у школској библиотеци, као и технике читања, врсте читања, феномене читања. Аутори пишу о уметности васпитања, као широј теми, потом о уметности читања, кроз свет класичног и дигиталног читања, читања у области инклузије, интегративног читања, уз пресек стања читалачких афинитета ученика у школи… Ауторски тим је указао на значај читања, на вредности које пружа и оно што је најважније – води нас ка мотивацији према читању”, наводи рецензент Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке.

Садржај Приручника за школске библиотекаре „Уметност читања” убедљиво нам саопштава колико је читање и школско библиотекарство повезано и колико је значајно за целоживотно учење, те га аутори топло препоручују за читање, за густирање, за подршку и за нове идеје.

Б. А. и М. Р. П.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn