ЛЕСКОВАЦ

Програм за маме

У Основној школи „Вожд Карађорђе” у Лесковцу учитељице првог разреда Јадранка Стојиљковић, Лела Петровић Арсић, Биљана Стојилковић и Сузана Михајловић, у оквиру програма Школског клуба родитеља и наставника, реализовале су радионицу с ученицима и њиховим мамама.

Психолошкиња школе Јасмина Гоцић поздравила је присутне ученике и њихове родитеље, као и госте – учитељицу Драгицу Антанасијевић из ОШ „Јосиф Костић”, њене ученике и њихове маме – а потом је учитељица Лела објаснила циљ и начин изведбе ове радионице осмишљене за празник жена. Прво су, кроз игру асоцијација, отварањем поља, ученици дошли до решења – „Осми март – празник мама”.

Потом је учитељица Биљана објаснила деци како да од папира у боји, штапића и балона, уз помоћ маказа и лепка, направе цветове за школски пано и изложбени део учионице, али и које ће понети мамама и бакама на дар.

Рад је протекао у сјајној атмосфери, а уследило је послужење за све учеснике, уз пријатан разговор и сумирање утисака о овом пријатном дружењу. И саме учитељице размениле су цветове, а потом позвале све учеснике да се ухвате за руке и заиграју уз „Мамино коло”.

Славица Драгић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn