ФАКУЛТЕТ ЗА ХОТЕЛИЈЕРСТВО И ТУРИЗАМ ИЗ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ РЕАЛИЗОВАО НОВИ ПРОЈЕКАТ

Путовање кроз TourismTech

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи публиковао је водич „Путовање кроз TourismTech: Нове технологије у хотелијерству и туризму”, чији су аутори професори, а настао је у оквиру пројекта „Предузми идеју”, који Иницијатива „Дигитална Србија” спроводи у сарадњи с Америчком агенцијом за међународни развој.

– Водич је конципиран као есенцијални ресурс за све оне који теже да имплементирају најновије технолошке трендове у сектор хотелијерства и туризма. Од одморишног туризма до ресторанства, водич је путовање кроз увиде и практичне савете за примену технологија које могу знатно побољшати ефикасност и квалитет услуга – каже проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијерство и туризам.

Проф. др Владимир Сенић, проректор за иновације и развој на Универзитету у Крагујевцу, каже да је овај водич логичан резултат посвећености Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, као и Универзитета у Крагујевцу, развоју стартап културе међу студентском популацијом, на чему се континуирано ради последње две године.

Та посвећеност допринела је томе да је Универзитету у Крагујевцу додељена финансијска подршка Министарства науке, технолошког развоја и иновација за покретање три иновациона инкубатора – у Краљеву, Чачку и Крагујевцу – чиме је Универзитет постао препознатљив члан иновационог екосистема у Републици Србији.

Ж. Миленковић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn