СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО НЕЛТ ГРУПЕ И УНИЦЕФА

Развој дечјих вештина за 21. век

Партнерство за бољу будућност образовања у Србији, Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Анголи

Компанија НЕЛТ група и Уницеф представили су стратешко партнерство усмерено ка оснаживању деце и младих у стицању компетенција за 21. век. Ова иницијатива представља до сада најопсежнију сарадњу између Уницефа и неке компаније из Србије. У оквиру ње НЕЛТ група издвојиће 1,3 милиона америчких долара у периоду од три године. Трогодишње партнерство између НЕЛТ Групе и Уницефа фокусираће се на јачање образовних система у Србији, Северној Македонији, Босни и Херцеговини и Анголи током 2026. године. Ово су само нека од тржишта на којима послује НЕЛТ Група. Кроз унапређење тих система, партнерство има за циљ да осигура правичан приступ квалитетном образовању и развоју вештина за свако дете.

У данашњем свету који се брзо мења, успех деце и младих зависи од њихове способности да стекну савремене вештине и знања. Како технологије покрећу глобални напредак и обликују будућност рада, дигитална писменост је постала неопходна за сналажење и напредак у дигиталном добу, истичу у Уницефу.

У Србији ће од партнерства имати користи 15.000 деце из 30 школа, која ће бити оснажена унапређеним дигиталним вештинама кључним за њихов будући успех. У Северној Македонији, 500 ученика ће добити драгоцено искуство да унапреде своју запошљивост, док ће више од 8100 ученика стећи „зелене” вештине кључне за одрживи развој. У Босни и Херцеговини више од 5000 ученика развиће кључне вештине за 21. век, које ће их припремити за изазове и прилике у будућности.

– Деца широм света имају огромни потенцијал да покрену позитивне промене. Кључно је дати им неопходне вештине и подршку да постану будући иноватори и носиоци промена. Наша искуства и подаци показују да је улагање у децу данас најсигурнији начин да осигурамо боље сутра за све. Када улажете у УНИЦЕФ-ове програме и системе који помажу деци, од тога имају користи целе заједнице и економије. Изузетно смо захвални НЕЛТ групи на визији, поверењу и жељи да остваре велике ствари. Они предводе својим примером, показују како корпорације могу обликовати будућност и учинити свет бољим местом – рекла је Дејана Костадинова, директорка Уницефа у Србији.

Сарадња између НЕЛТ групе и Уницефа бави се горућим глобалним питањем незапослености младих и хитном потребом да образовни системи делотворно интегришу технологије. Коришћењем стручног знања обе организације, ово партнерство тежи стварању светлије будућности за наредне генерације.

– НЕЛТ група је посвећена стварању смислене промене у нашим заједницама – изјавио је Милош Јелић, директор ове компаније.

– Кроз нашу сарадњу с Уницефом стратешки улажемо у оснаживање деце и младих основним вештинама за 21. век. Оне су им потребне за разумевање нашег времена, али и за задовољавање растућих захтева тржишта рада. Ово партнерство треба да их припреми за изазове који их сутра чекају и да осигура њихову спремност да на прави начин искористе прилике које им се пружају и дају допринос као лидери сутрашњице.

Пословни сектор игра важну улогу у изградњи отпорних заједница. Улагањем у образовање и развој вештина деце и младих, компаније не само да доприносе друштвеној добробити, већ осигуравају и сопствени дугорочни успех у све конкурентнијој и динамичнијој глобалној економији.

Уницеф и НЕЛТ су посвећени улагању у будућност, стварању снажнијих и отпорнијих друштава кроз оснаживање деце и младих знањем и вештинама који су им потребни да напредују у 21. веку и надаље. Заједно градимо светлију будућност за наредне генерације.

Прир. Д. Ј.

Фото: УНИЦЕФ Србија/2024/Shubuckl

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn