РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „НОВАК ЂОКОВИЋ”

Родитељске перспективе – осећања и јасне границе

Фондација „Новак Ђоковић” окупиће 10. маја у МТС дворани највеће домаће и регионалне стручњаке који ће делити стечена искуства, знања и вештине на тему родитељства, раног развоја и адолесценције.

– Након великог интересовања за гостовања др Шефали Сабари и др Габора Матеа, жеља нам је била да на једном месту окупимо домаће и регионалне стручњаке који се баве темама родитељства и који ће поделити корисна знања и вештине и разменити искуства – кажу у Фондацији.

Циљ конференције је упознавање различитих приступа родитељству кроз интерактивна предавања и разговоре са стручњацима, практичарима, истраживачима, представницима различитих организација и институција.

Предавачи ће представити примере успешне праксе и програме за родитеље који обухватају рад у пренаталном периоду, рани развој, као и рад с тинејџерима. Идеја је да родитељску улогу, која је комплексна и садржајна, сагледамо из различитих перспектива.

Учесници на конференцији су професионалци, запослени у васпитно-образовним установама, сектору социјалне и здравствене заштите, представници владиних и невладиних организација и институција, удружења, родитељи, старатељи, хранитељи и све друге брижне особе у животу деце из региона (Србија, Црна Гора, Словенија, Македонија, Хрватска, БиХ), појединци и издавачке куће које издају књиге на ову тему.

Циљ конференције је пружање родитељима, старатељима и другим особама у животима деце прилику да стекну корисна знања, размене искуства и унапреде своје вештине, како би им пружили најбољу подршку.

Приход од конференције намењен је адаптацији вртића у Ужицу, како би се проширио његов капацитет и што већи број малишана имао место у јасленим групама. Тиме се Фондација додатно приближава својој мисији да до 2030. године свако дете у Србији има место у вртићу.

Фондација „Новак Ђоковић” основана је 2007. године као организација која улаже у предшколско образовање у Србији. Њен рад заснива се на уверењу да предшколско образовање може променити живот деце и целе заједнице. То се постиже креирањем најквалитетнијих програма у којима је 2237 васпитача и наставника имало прилику да се усавршава.

До сада је изградила, реконструисала или опремила 58 вртића, помогла више од 8670 родитеља кроз програме подршке и утицала на развој више од 54.000 деце широм Србије.

М. В.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn