ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „ПОЛЕТАРАЦ” У АЛИБУНАРУ

Ширење капацитета

У Министарству просвете је половином прошлог месеца потписан уговор о израдњи новог вртића у Алибунару. Уговор су потписали министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић, председница Општине Алибунар Зорана Братић и представник извођача радова.

Изградњом новог вртића биће обезбеђенo укупно 220 нових места за децу предшколског узраста, која ће бити подељена у једанаест група, а укупна вредност инвестиције већа је од сто педесет милиона динара.

– Изградњом нових и доградњом постојећих објеката Министарство просвете наставља с радом на испуњењу стратешког циља, а то је ширење капацитета, као и унапређење система предшколског васпитања и образовања на свим нивоима – рекла је министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Подсетила је да се ове активности реализују у оквиру Пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање”, које Министарство просвете спроводи у сарадњи са Светском банком и уз подршку локалних самоуправа.

Изградњом новог вртића у Алибунару, према речима председнице Општине Зоране Братић, решиће се дугогодишњи проблем смештаја и боравка деце у овом месту.

Програм „Инклузивно предшколско васпитање и образовање”, осим проширења капацитета предшколских установа, посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за запослене. Битан аспект програма је и инклузија деце од најранијег узраста, пре свега оних из социјално осетљивих група, као и подизање свести васпитача, стручних сарадника и родитеља о овом питању. Укупна вредност овог пројекта је 47 милиона евра.

 

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn