ПУКОВАЦ

Школица спорта

На подручју општине Дољевац већ неколико година с успехом ради Академија фудбала, која окупља малишане и девојчице узраста од четири до 14 година. С полазницима раде Миљан Николић, дугогодишњи фудбалер многих прволигаша и српсколигаша с јужне пруге, и Александар Трајковић, интернационалац који је имао запажену улогу на Исланду и у Казахстану. Активност се показала као потпуно оправдана, јер уз спорт време проводи више од стотину деце с овог подручја.

Ових дана формирана је Школица спорта са седиштем у Пуковцу и испоставама у Шарлинцу и Малошишту, за децу узраста од четири до 10 година, а за рад с њима задужен је професор физичког васпитања Петар Станимировић.

– За децу су припремљене спортске активности у складу с узрастом. Желимо да их одвојимо од негативних утицаја средине и да их подстакнемо на бављење спортом, да што више времена проводе на отвореном простору. Сигуран сам да ћемо међу полазницима открити многе таленте, које ћемо даље усмеравати у складу с њиховим склоностима – рекао је Мирослав Митровић, велики спортски посленик из Пуковца и један од организатора Школице спорта.

Рад Школице спремне су да подрже и основне школе у Дољевцу, Пуковцу, Шарлинцу и Малошишту, које су с одушевљењем прихватиле овај пројекат.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn