ОБЕЛЕЖЕНИ „АПРИЛСКИ ДАНИ” НОВОБЕОГРАДСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА

Слике и сусрети из комшилука

Централна рођенданска прослава, уприличена на платоу испред Општине Нови Београд, започела је наступом хора, а наставила се „Разигравалицом” – такмичарским и креативним играма за децу и одрасле. На централној прослави учествовало је више од сто предшколаца из вртића „Изворчић”, „Чаролија”, „Чигра”, „Срећко” и „Наша радост”, заједно с васпитачима, родитељима и суграђанима

Манифестација „Априлски дани” традиционално је и ове године организована поводом обележавања Дана Предшколске установе „11. април” на Новом Београду.

Богат програм, с бројним маштовитим активностима, организован је у складу с темом овогодишње прославе – „Слике и сусрети из комшилука” – а одвијао се у свих тридесет и шест вртића ове установе. Тако су у окружењу вртића организовани базари књига за децу, различити сусрети, али и ускршње радионице.

И ове године је посебно занимљиво било баш 11. априла, кад се, по правилу, организују највеселије рођенданске активности: карневали, шеширијаде, маскенбали, концерти, дефилеи, изложбе у двориштима и парковима око вртића.

Централна рођенданска прослава, уприличена на платоу испред Општине Нови Београд, започела је наступом хора, а наставила се „Разигравалицом” – такмичарским и креативним играма за децу и одрасле. Учествовало је више од сто предшколаца из вртића „Изворчић”, „Чаролија”, „Чигра”, „Срећко” и „Наша радост”, заједно с васпитачима, родитељима и суграђанима. Учесници манифестације имали су прилику да се опробају у различитим спортским играма, полигонима, језичким и ликовним играма, играма са светлошћу, сенкама и огледалима и играма познавања знаменитости Новог Београда и самих вртића. У игри су, поред васпитача, малишана и родитеља, учествовали и директорка Установе Јелена Дубљевић, као и председник Општине Нови Београд Бојан Бован.

Током априла, деца из вртића „Исток”, „Звончићи”, „Сунце” и „Ђурђевак” гостовала су на манифестацији обележавања Дана Новог Београда у блоку 45. На одушевљење свих присутних, улешали су прославу наступом хора, изложбом маштовитих и креативних дечјих радова, као и извођењем представе „Ловци на знакове и симболе”.

А. Радовановић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn