ОСНОВНА ШКОЛА „МАРКО ПАЈИЋ” У ВИЧИ, ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ У ДОЊЕМ ДУПЦУ

Шта нам вода значи

У Основној школи „Марко Пајић” у Вичи, у издвојеном одељењу у Доњем Дупцу, различитим активностима обележен је Дан вода. Један од најважнијих услова за настанак живота добио је свој посебан дан, који се сваке године обележава 22. марта, како би се указало на важност воде и њене заштите.

На часовима света око нас и природе и друштва говорило се о карактеристикама воде, њеној важности и начинима заштите. Тема се даље развијала током часова ликовне културе, где су ученици, радећи у паровима, правили своје мале акваријуме. Ту су своје место међу алгама нашле разне рибице, звезде и хоботнице, а деца су поносно изложила своје радове.

Део планираног пројекта је била и израда одељењске чесме, која је направљена од старих кутија за ципеле, пластичне кесе и чаше, као и каменчића од гипса. Током рада је свако од ученика имао свој задатак, а успут су указали и на разне начине штедње воде.

Крај пројекта обележиле су занимљивости о води, о којима се на часовима читало и разговарало. Тако су ђеци сазнали да воду морамо штедети и штитити је од загађења, јер тако бринемо о очувању целе природе.

Драгана Радичевић, Јелена Луковић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn