КА БОЉЕМ КВАЛИТЕТУ НАСТАВЕ РАЧУНАРСТВА И ИНФОРМАТИКЕ

Стално унапређење вештина наставника

Успешно одржана обука наставника и наставница Рачунарства и информатике у четвртом разреду гимназија за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику.

Током марта Фондација Петља је у Рачунарској гимназији у Београду одржала обуке за наставнике и наставнице Рачунарства и информатике који предају Базе података у четвртом разреду гимназија за ученике с посебним способностима за рачунарство и информатику. Обуку је успешно завршило више од 40 наставника и наставница, који су оценили да ће им нова знања помоћи да унапреде свој рад с ученицима.

Наставници и наставнице стекли су нова знања о концептима пројектовања и моделовања база података, техникама писања SELECT упита, као и о писању процедура, функција и о креирању апликација за обраду података из релационих база. Такође су добили смернице за планирање и организацију наставе рачунарства и информатике, као и за вођење пројектног рада ученика. Смернице се могу наћи на адреси petljamediastorage.blob.core.windows.net/content/uputstvo_za_nastavnike.pdf.

Ова обука је имала статус програма од јавног интереса, у складу с решењем министра просвете и одржана је бесплатно, у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности”, који спроводи Програм Уједињених нација за развој (UNDP) у партнерству с Министарством просвете.

Прир. Д. Ј.

Фото: Petlja.org

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn