МАТЕМАТИЧКО ДРУШТВО „АРХИМЕДЕС”

Стартовао „Мислиша 2024”

У организацији Математичког друштва „Архимедес” из Београда, по 19. пут je одржано Национално математичко такмичење „Мислиша 2024”, с више од 47.300 учесника из 642 основне и средње школе широм Србије, што је својеврсни рекорд.

На надметању чији је мото „Математика за све (или бар за већину)” учествовали су ученици од 1. разреда основне до 4. разреда средње школе, а за све такмичаре обезбеђени су сертификати о учешћу, поклон-свеске, чланске карте и налепнице „Мислиша”. Тестови, односно задаци, посебни су за сваки разред, а такмичење је одржано у складу с пропозицијама и уз поштовање свих прописаних мера у погледу безбедности учесника.

Резултати ће бити послати школама, а извештаји објављени на сајтовима www.arhimedes.rs и www.mislisa.rs.

Најуспешнији с овог (основног) нивоа такмичења (они који освоје 100% бодова) биће позвани на велико републичко финале, које ће бити одржано 12. маја 2024. године у Београду.

Поред награда и похвала ученицима за резултате на основном нивоу и у финалу, на „Мислиши” се додељују и захвалнице школама и сарадницима за спровођење такмичења, као и велики број поклона.

Име „Мислиша” сасвим је прикладно, јер оно одражава суштину овог масовног националног математичког такмичења. По мишљењима из школа које су у њему до сада учестовале, исказаним преко евалуационих упитника, „Мислиша” је до сада добио највише оцене (беспрекорна организација, тестови по разредима, примерени и лепи задаци, прецизна упутства, неколико врста и велики број признања и друго), а квалитете такмичења потврђује и изузетно велики број учесника, јер је реч о једном од најмасовнијих такмичења у Србији и шире. За протеклих 19 година, колико се организује, на њему је учествовало око 746.000 ученика основних и средњих школа широм Србије.

Богољуб Маринковић, проф.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn