На традиционалном такмичењу ученика средњих угоститељских школа, које је ове године одржано по 31. пут, у оквиру лесковачке „Роштиљијаде”, а у ресторану Трговинско-угоститељске школе (ТУШ) у Лесковцу, учествовало је девет средњих школа из земље и региона: ТУШ Лесковац, Средња школа „Светозар Крстић Тоза” из Вучја, Угоститељско-туристичка школа (УТШ) Београд, УТШ из Чајетине, СУГС „Лаза Танев” из Скопља (Република Северна Македонија), Економско-трговинска школа (ЕТШ) из Пријепоља, ЕТШ из Параћина и ЕТШ из Врања.
По оцени жирија, свеукупни победници су ученици Угоститељско-туристичке школе из Београда. Иначе, у категорији „Припремање ћевапа” прво место освојили су: Петар Домовски и Петар Ристески – СУГС „Лаза Танев” из Скопља, друго је припало екипи коју су чинили Данијел Куртишевски и Дамјан Ивановски (УТШ из Београда), а треће су освојили Огњен Бркић, Милан Милојковић и Богдана Стојменовић (ЕТШ из Параћина).
У категорији „Припремање пљескавице” победник је екипа коју су чинили Димитрије Спасић и Лука Радосављевић, Средња школа „Светозар Крстић Тоза” из Вучја, друго место освојили су Дамјан Николић и Јанко Митић, ЕТШ из Врања, а треће Петар Домовски и Петар Ристески, СУГС „Лаза Танев” из Скопља.
У категорији „Иновација” победник је екипа коју су чинили Данијел Куртишевски и Дамјан Ивановски (УТШ из Београда), други су били Кристина Николић и Матија Ђорђевић (УТШ из Чајетине), а треће место припало је тиму у саставу: Махир Мемишаховић и Ана Пузовић (ЕТШ из Пријепоља).