ПРАВНО-ПОСЛОВНА ШКОЛА У НИШУ

Такмичење у симулацији судског процеса

Правно-пословној школи у Нишу припала је велика част да организује 17. Републичко такмичење ученика средњих школа у симулацији судског процеса. Као и ранијих година, привукло је велику пажњу, те је окупило седам средњошколских екипа.

Након дводневног надметања, проглашени су најбољи. Прво место припало је Правно-биротехничкој школи „Димитрије Давидовић” из Земуна, друго Економско-трговинској школи „Вук Караџић” из Старе Пазове, а треће Правно-пословној школи из Београда. Организатору такмичења припало је четврто место.

Ђаци су показали висок ниво знања из области судских процеса, а стручни жири је прогласио и најбоље појединце. Код домаћина су награђени ученици четвртог разреда: Тијана Младеновић, као најбољи окривљени, Михајло Костић је заузео друго место за улогу сведока, а Магдалена Дојчиновић је у конкуренцији тужилаца заузела треће место.

Проф. др Момчило Ранђеловић, са Факултета друштвених наука, доделио је награде за прва три места, у виду стипендија на овом факултету, а сви учесници такмичења добили су по 20% попуста на школарине.

Правно-пословна школа у Нишу је похваљена за одличну организацију такмичења. Ова школа је наставила са освајањем награда у оквиру разних наставних и ваннаставних активности и за постигнуте резултате заслужује чисту петицу.

Д. М.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn