ЗРЕЊАНИН

Три вртића радиће и суботом

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије проф. др Дарија Кисић боравила је недавно у Зрењанину, где је, између осталог, на састанку коме су присуствовали и Радош Пејовић, државни секретар, као и Јелена Драгић, начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе, и Жељко Цвијановић, директор Предшколске установе Зрењанин, разговарано и о спровођењу васпитно-образовног рада у вртићима  и суботом.

Реч је о јасленим и предшколским групама три објекта на територији града, у насељима Зелено поље и Багљаш. Реализација пројекта почиње одмах по потписивању уговора с организацијом УНДП.

Министарка Кисић, обраћајући се новинарима након састанка, изразила је задовољство посетом Зрењанину који је, како је навела, пример одличне праксе кад је реч о спровођењу мера популационе политике. Зрењанин је један од градова где нема листе чекања за смештај деце у Предшколску установу.

– Постоје различита занимања која захтевају и дежурства и рад викендом и управо су родитељи исказали потребу и жељу за оваквом врстом подршке. Укупно 2600 деце је у Предшколској установи у Зрењанину, а подаци указују да од петине родитеља, макар један од њих ради викендом, а чак је 200 деце чија оба родитеља раде викендом и управо је то покренуло овакве наше заједничке активности. На овакав начин родитељи ће моћи да буду сигурни да су своје дете оставили на сигурном, безбедном месту, у друштву вршњака – објаснила је министарка Кисић.

М. Б.

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn