ПРОСВЕТАРИ ИЗ ДОЉЕВЦА БОРАВИЛИ У ИТАЛИЈИ

Унапређено инклузивно образовање

Основна школа „Вук Караџић” у Дољевцу укључена је у многе пројекте с циљем унапређења процеса образовања и васпитања, што доприноси запаженим резултатима које бележи у разним наставним и ваннаставним областима, a по чему је препознатљива на територији Нишавског округа.

У оквиру пројекта „Растимо заједно”, недавно је осморо стручних сарадника и наставника из ове школе боравило неколико дана у Италији, на Сицилији, с циљем унапређења компетенција у инклузивној настави и примени метода у пракси. Током боравка су посетили једну основну школу и на терену се упознали с методама, техникама и ИКТ алатима за учење у земљи у којој нема специјалних школа, већ је свако дете с потешкоћама у развоју укључено у редовни образовно-васпитни процес.

Тема пројекта, реaлизованог у оквиру Еразмус плус програма, била је инклузивна настава, у оквиру које је акценат стављен на почетно читање и писање и примену ИКТ алата, као и на упознавање с италијанским системом инклузивног образовања, што је учињено кроз бројне радионице које су организоване за госте.

Сви учесници су добили сертификате и договорена је будућа сарадња и размена искустава у области образовања и васпитања, а ово едукативно путовање просветарима из Дољевца остаће у лепом сећању. Уживали су у друштву изузетно гостољубивих домаћина и стекли нова знања, која ће наћи своју примену у нашим школама.

Д. Митровић

Подели

Facebook
Twitter
LinkedIn